• News
  • Nyheter
  • 13.10.2017
  • Tom Andre Aas
  • Norge

Vi brenner for rekruttering til faget

Jan Erik Nåsen og Henrik Granerud Olsen ved Lemminkäinen Norges Avdeling Karmøy besto i forrige uke fagprøven som asfaltoperatører. Avdelingssjef Eivind Opedal er stolt av rekruttene.

- Vi er veldig glade for at både Jan Erik og Henrik besto fagprøven. I læretiden har de fått prøve seg på hele spekteret av faget, og har vært innom arbeid på asfaltverket, laboratoriet og i ulike roller på asfaltlaget, sier Eivind Opedal, avdelingssjef ved Lemminkäinen Norges Avdeling Karmøy.

Henrik Granerud Olsen er svært fornøyd med å både ha bestått fagprøven og at læretiden ble gjennomført hos Lemminkäinen på Karmøy.

- Det var veldig morsomt å bestå prøven. Jeg følte det gikk greit, men så har jeg også lært av flinke folk. Jeg kunne ikke tenkt meg en bedre plass å gjennomføre læretiden. De har fulgt meg opp på en veldig god måte, sier han.

Lærlinger er viktig for Lemminkäinen Norge, og på Karmøy har de hatt fem lærlinger den siste tiden.

- For oss er det viktig å bidra til rekrutteringen til faget. Det brenner vi for. Samtidig er det et stort ansvar å ha lærlinger hos seg. Man kan ikke bare gi dem en spade, og la de stå med den i to eller tre år. Vi må tilby et helhetlig opplegg, hvor lærlingene får lære litt om alt, sier Opedal.

Han understreker viktigheten av et godt samarbeid med opplæringskontoret i fylket.

- Vi har jevnlige møter med dem, og gjør en vurdering på det faglige opplegget og utviklingen til den enkelte lærling. Når en lærling består fagprøven er det på en måte en fjær i hatten for oss som bedrift også. Det innebærer at vi kan tilby et opplegg som faktisk leder til en fagkompetanse det er stor etterspørsel etter, sier Opedal.

Henrik er klar på hva han synes er det beste med å jobbe med asfalt.

- Definitivt kollegene mine, og det gode samarbeidet i gjengen, avslutter han.