• Nyheter
  • 13.01.2020

Ny leder for YIT Infra Norge AS

Harald Rafdal blir ny administrerende direktør for YIT Infra Norge AS, et selskap som har spesialisert seg på bygging av infrastruktur som tunneler, vannkraftverk og veier i Norge.

"Vi er glade for å få Harald med på laget, som leder i en spennende fase for selskapet. Hans erfaring blir viktig i videreutviklingen av YIT Infra Norge AS som ekspert på bygging av krevende infrastruktur i det norske markedet", sier Harri Kailasalo, konserndirektør for infrastrukturprosjekter i YIT Corporation.

YIT Infra Norge AS er en del av YIT Infrastructure projects, med virksomhet i seks land i Skandinavia og Baltikum og lang konstruksjonserfaring innen krevende infrastrukturprosjekter, spesielt i byutviklingsprosjekter med langsiktige målsetninger knyttet til bærekraft. YIT Infrasturcture projects er en del av YIT Group, Finlands største konstruksjonsselskap med en betydelig posisjon i Nord-Europa. YIT Group opererer blant annet innen bygging av boliger, næringseiendom og infrastruktur, og har 10 000 ansatte i 11 land.

YIT Infra Norge AS har etablert en sterk portefølje av anleggsprosjekter, inkludert vannkraftprosjektene Dam Mjåvatn (i Ål i Hallingdal for E-CO Energi), Ljøkelsvatn kraftverk (i Etne for Sunnhordland Kraftlag), Jølstra kraftverk (i Jølster for Jølstra Kraft) og det nylig fullførte damrehabiliteringsprosjektet Dam Kuli i Sirdal (for Agder Energi), samt veibyggingsprosjekter som Hjellestadveien i Bergen for Statens Vegvesen.

Harald Rafdal kommer med erfaring fra en rekke lederstillinger i norsk næringsliv. Han har tidligere vært konsernsjef i Mesta AS og RenoNorden ASA, og blant annet innehatt en rekke lederstillinger i Kværner og Aker-konsernet.

"YIT Infra Norge AS har et kompetent team av konstruksjonseksperter, omfattende erfaring og en sterk portefølje av prosjekter, noe som danner en solid plattform for videre vekst i det norske markedet. Jeg ser fram til å bidra til å posisjonere oss for nye prosjekter, samtidig som vi leverer høy kvalitet i oppdragene vi har for våre kunder i dag", sier Harald Rafdal.