Velg nettsted:
Corporate site:

Sola Lufthavn

YIT (tidligere Lemminkäinen) Forus reasfalterte hovedrullebanen på Stavanger Lufthavn Sola på rekordtid

Fristen var på kun åtte dager og jobben var omfattende, men avdelingen ble ferdig 36 timer før fristen.  

- Jeg tar av meg hatten for alle som har vært med på dette oppdraget. Alt har klaffet, i alle ledd. Det er rett og slett imponerende og fantastisk godt jobbet, sier Åsbjørn Skrettingland, avdelingssjef ved Forus. 
   
Tidlig i mars fikk Avdeling Forus tilslaget på kontrakten for reasfaltering av hovedrullebanen på Stavanger Lufthavn Sola, til en verdi på om lag 40 millioner kroner. For å rekke tidsfristen har Skrettingland og kollegene kjørt med to tolvtimersskift. Oppdraget ble ferdigstilt i løpet av 130 timer.
  
- Det har vært en heftig operasjon, med komplisert logistikk og tett koordinering i alle ledd, fra fabrikk til utlegger. På det meste har vi vært et team på 25 personer og 13 lastebiler i sving på anlegget. Det har vært avgjørende å ha kontroll på kostnadssiden av prosjektet, slik at vi sikrer god lønnsomhet, sier Skrettingland. 
  
Stangeland Maskin hadde hovedentreprisen, mens Lemminkäinen var underentreprenør på asfaltdelen. Lemminkäinen hadde i sin tur Velde Asfalt som underentreprenør. Skrettingland beskriver oppdraget som kvalitetsmessig krevende.  
  
- Avinor er en profesjonell kunde, med svært høye kvalitetskrav. Vi ønsker ikke å feire på forhånd, men målingene så langt gir gode indikasjoner på at vi kommer i mål også på kvaliteten, sier han.
  
Sola-jobben ble avsluttet med reasfaltering av kryssene mellom de to rullebanene på flyplassen. 
  
-  Vi har et høyt aktivitetsnivå nå, og det ser respektabelt ut for resten av året. Vi har et langsiktig mål om å komme opp på en markedsandel på 40 prosent i vårt område. Det har jeg stor tro på at vi skal klare, avslutter Skrettingland.
 
Detaljer
Sola Lufthavn
Avinor
Sola
Norge
2014
Close