• News
  • Nyheter
  • 09.08.2018

Mehamn lufthavn asfaltert

Region nord avsluttet tirsdag denne uken asfalteringen av Mehamn lufthavn. - Avinor er meget godt fornøyd med jobben YIT har gjort, sier regionsjef nord Hans Henrik Hellandsjø.

Oppdraget gikk ut på fresing, oppretting, skadeutbedring, reasfaltering og merking av hele flyplassen. Det gikk med 5.500 tonn til å asfaltere 53.000 kvadratmeter. Mannskapet på prosjektet var fra Finnmark og Troms, og på det meste var 25 mann i aktivitet.

Asfalteringen av Mehamn lufthavn var en krevende logistikkoperasjon. Asfalten ble produsert fra mobilt verk i Mehamn. Tilslaget kom fra Annfinnslett, en båttur på to og et halvt døgn, mens bitumen ble fraktet 1.200 km fra Bodø.

- Jeg er veldig godt fornøyd med måten vi har løst oppgaven på og jeg vil rette en stor takk til alle som har jobbet på prosjektet. Vi har klart å holde tidsrammen og levert topp kvalitet. Jeg må nevne Gunnar Unstad og Kenneth Tangen som har gjort en utmerket jobb i forbindelse med kalkulering, planlegging og styring av prosjektet. Jeg vil også fremheve lagene fra Troms og Finnmark som vi har vært helt avhengige av på denne jobben og som har gjort en glimrende jobb. sier Hellandsjø.

- Vi er strålende fornøyd med jobben YIT har gjort i forbindelse med asfalteringen av lufthavnen i Mehamn, sier lufthavnsjef Morten Karlsen.

- Alt har gått på skinner, helt fra planleggingen til asfalten var lagt. Det har vært en veldig god prosess, der tidsfristene har blitt overholdt. HMS’en har vært god og det har vært et trivelig arbeidsmiljø. Jeg har vært lufthavnsjef i 13 år og har aldri opplevd at et prosjekt har gått så på skinner som dette, sier Karlsen.

NB!
Allerede dagen etter jobben var utført i Mehamn, var det mobile verket flyttet til Veines for nytt oppdrag.